Dracula smaug Baquero & Gary Mey., (2014)

IndelingSubsectie Dracula serie Parviflora.

Naam, vindplaats en hoogte

Genoemd naar Smaug, de vuurspuwende draak van het gouden paleis onder Lonely Mountain van J.R.R.Tolkien's The Hobbit. Dracula smaug komt voor in de noordwestelijke Cordillera van Ecuador, op 1900 m. hoogte. De weinige Dracula smaug planten die gevonden zijn groeiden tussen twee en vijf meter boven de grond in het nevelwoud waar ook andere soorten groeien.


Dracula smaug Dracula smaug geen foto geen foto geen foto


Observatie

D. smaug is vergelijkbaar met D. benedictii, maar is te onderscheiden door de oranjekleurige sepalenkom, grotere witte lip zonder lijnen of vlekken, bredere voorste deel van de lip met drie lamellen van dezelfde grootte en sub-getande rand, geen hoek tussen voorste en achterste deel van de lip en behaarde sepalen.
In hetzelfde gebied waar D. smaug groeit, groeien ook D. terborchii, D. trigonopetala en D lindstroemii. Op hogere hoogten in dezelfde omgeving (200 m hoger dan waar D. smaug werd gevonden) groeien verschillende andere Dracula soorten: D. andrettae, D. erythrocodon, D. fuliginosa, D. gigas, D. levii en D. psyche.
Verkenning van het gebied door de auteurs en anderen suggereert dat er twee nevelwoud niveaus zijn waar verschillende soorten Dracula naast elkaar bestaan, maar weinigen steken van het ene niveau naar het andere over. 


Klik hier om terug te gaan naar de soorten